Narodila sa v Paysandú, Uruguay v roku 1982 a pochádza z rodiny významných umelcov. Jej rodičia Julio Siqueira a Raquel Franco, obaja lektori klasickej gitary, ju od útleho veku viedli k hre na gitaru. Už v 15-tich rokoch vďaka tomu vyhrala prvú cenu v národnej gitarovej súťaži. Študovala v Paysandú u Huga Acosta a v Montevideu pod vedením prof. Cesar Amaro Carlevara. V tomto období začína koncertovať pri rôznych spoločenských udalostiach a často vystupuje v Uruguajskej televízii, čím si vo svojej krajine získava popularitu.

V roku 2001 vyhrala prvú cenu na medzinárodnej gitarovej súťaži Pro-Música v Caxias do Sul a vydáva svoj prvý sólový album „Lo Vendra“ v Nemecku. Takto začína jej plodná medzinárodná kariéra spojená s cestovaním a vystúpeniami po Južnej Amerike, Európe a Spojených Štátoch. Okrem iného vystupovala aj v Royal Festival Hall a v slávnej Queen Elizabeth Hall v Londýne. Hudobní kritici hodnotili jej vystúpenia kladne.

Od roku 2003 žije v Sao Paulo v Brazílii, kde študovala u Henrique Pinto-a a neskôr spolu s Fernando de Lima vytvorili gitarové duo, ktoré sa stalo jej hlavnou umeleckou aktivitou. Duo vydalo tri albumy a vystupovalo vo viac ako dvadsiatich krajinách vrátane koncertov v Moskve, Petrohrade, Varšave, Kyjeve, Sarajeve, Paríži, Miláne, Luxemburgu, Bruseli, Dubline, Madride, Pretórii, Luande, Dallase, Miami, Las Vegas, Sao Paulo, Riu de Janiero, Montevideu a Asuncióne.

Vyučuje a vedie kurzy gitary na niekoľkých univerzitách v Spojených Štátoch a Európe, Brazilian Music Institute – University of Florida (Gainesville – Florida), SMU Meadows School of the Arts (Fort Worth – Texas) a Royal Conservatory of Liege (Liege – Belgicko). Tiež je členom poroty v programe TV Cultura – “Pre-Estreia”.

Prihlásenie