Ewa Jabłczyńska a Dariusz Kupiński je duet spájajúci vášeň, unikátnu muzikálnosť a techniku hry na najvyššej úrovni. Mimoriadna hĺbka interpretácie, kvalita zvuku a vkusné aranžmá potvrdzuje že Kupiński Guitar Duo je dnes jedným z najuznávanejších gitarových duetov.

Gitaristi sú absolventmi hudobnej akadémie Karola Szymanowskiego v Katowiciach z triedy prof. Aliny Gruszki a prof. Wandy Palacz, a taktiež Universität der Künste v Berlíne a Hochschule für Musik vo Weimare v triede prof. Thomasa Müller-Peringa, u ktorého absolvovali podiplomové štúdium. Ako sólisti i ako duet získavali početné ocenenia v dôležitých medzinárodných súťažiach a viacnásobne získali štipendiá za pozoruhodné umelecké úspechy.

Okrem koncertnej činnosti sa venujú tiež pedagogickej práci. Ewa vyučuje študentov v hudobnom inštitúte Akadémie Jana Długosza v Częstochowej, Dariusz je pracovníkom a doktorantom hudobnej akadémie Karola Szymanowskiego v Katoviciach. Pozývaní sú takisto na vedenie majstrovských kurzov doma i v zahraničí.

Výnimočná energia a virtuozita hry vzbudzuje u poslucháčov emócie ohromujúce svojou krásou a zanecháva bohatý kultúrny zážitok.

Prihlásenie