Michal je rodákom z Heľpy. Na akordeóne začal hrať ako osemročný. Jeho talent objavila uznávaná ukrajinská pedagogička Lesia Vlachová na Základnej umeleckej škole v Heľpe, neskôr navštevoval triedu Róberta Tatára v Banskej Bystrici. Je absolventom Konzervatória Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici, kde študoval u Mgr. Igora Vlacha. Vysokú školu ukončil na Akadémii umení v Banskej Bystrici v triede Mgr. Art. Vladimíra Čuchrana, priekopníka koncertného akordeónu na Slovensku. Po štúdiu vysokej školy ukončil aj Doktorandské štúdium na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Michal je dvadsaťosemnásobným laureátom rôznych akordeónových súťaží. Stal sa absolútnym víťazom prestížnej súťaže ukrajinského akordeónového virtuóza Vladimíra Zubitského CITTÁ DI LANCIANO v Taliansku.

Je držiteľom diplomu ministra školstva za mimoriadne úspešnú reprezentáciu Slovenska v zahraničí. Rok študoval vďaka študijnému programu Socrates Erazmus Hudobnú akadémiu v poľskej Lodži pod pedagogickým vedením profesora Zbigniewa Ignaczewskeho. Slovenskej verejnosti je známy ako finalista súťaže „Slovensko má talent.“

Je i vyhľadávaným štúdiovým hráčom. Spolupracoval s mnohými renomovanými umelcami na Slovensku i v zahraničí: Stanislav Palúch, Róbert Ragan, Peter Solárik, Juraj Tatár, Klaudius Kováč, Eva Kosorínová, Juraj Burian, Martin Gašpar, Martin Valihora, Marcel Buntaj, Ondrej Micík, Miriam Rodrigues Brúllová, Dalibor Karvay, Martin Budinský, Lars Lehmann, James Nisbet, Ossy Pfeiffer. V duete s moldavským cibalistom Marcelom Commendantom získal prvú cenu na akordeónovej súťaži v poľskom Sanoku.

V máji 2011 vydal svoje prvé CD. V oblasti ľudovej hudby nahral CD so sólistkou umeleckého súboru SĽUK Máriou Strakovou, v spolupráci s hudbou Štefana Molotu. Je sólistom orchestra Diabolské husle Jána Berkyho Mrenicu. Koncertoval tiež s Talichovým Orchestrom v Prahe, orchestrom Štátnej opery v Banskej Bystrici, Štátnou filharmóniou v Košiciach, s Orchestrom Konzervatória J. L. Bellu v Banskej Bystrici, Akordeónovým orchestrom Konzervatória v Košiciach. So Štátnym komorným orchestrom Žilina uviedol dve najznámejšie akordeónové koncerty – R. Galliano: OPALE, CONCERTO a A. Piazzolla: ACONCAGUA.

Pedagogicky pôsobí na Akadémii umení a Konzervatóriu J. L. Bellu v Banskej Bystrici. Nahrával pre Slovenský rozhlas, Slovenskú televíziu i televíziu Markíza. Pravidelne koncertuje doma i v zahraničí.

Prihlásenie