Marco Tamayo je kubánsky gitarista s rakúskym občianstvom. Je vedúcou osobnosťou vo svete klasickej gitary, víťazom významných medzinárodných súťaží a má za sebou vystúpenia so známymi orchestrami a dirigentmi po celom svete. Talianske noviny „L’ Stampa“ ho dokonca označili za „kráľa gitary“.

Marco Tamayo je profesorom na Mozartovej univerzite v Salzburgu, taktiež profesorom na konzervatóriu v meste Klagenfurt, hosťujúcim profesorom na hudobnej akadémii v Gdansku (Poľsko) a v minulosti bol profesorom aj na univerzite v Sydney (Austrália).

Marcova kniha „Essential Principles for the performance on the classical guitar“ zmenila chápanie tohto nástroja a jeho výučby v celosvetovom meradle. Jeho študenti sa tešia medzinárodnému úspechu. Marco je čestným občanom mesta Solero a Alessandrie (Taliansko), a je taktiež riaditeľom súťaže „Michelle Pittaluga Int. Guitar competition“ v Alessandrii. Hrá na gitare od Simona Martyho (Simon Marty Guitars) a používa struny „Alliance Blue-Cantiga“ značky Savarez.

Marco Tamayo je vedúcim nakladateľstva „Marco Tamayo Edition“. Táto spoločnosť bola založená v roku 2014 a jej cieľom je obnovovanie a transkripcia skladieb pre klasickú gitaru.

Anabel Montesinos, vedúca osobnosť na celosvetovej scéne klasickej gitary, je najmladšou víťazkou Medzinárodnej súťaže Francisca Tárregu v Španielsku (vyhrala v sedemnástich rokoch).

Anabel je tiež víťazkou ďalších významných gitarových súťaží ako „Michele Pittaluga, Citá di Alessandria“ v Taliansku a  „Andrés Segovia“ v Španielsku.

Anabel Montesinos vystupovala na pódiách po celom svete. Svoje debutové vystúpenie odohrala v roku 2011 v „Carnegie Hall“ v New Yorku. Niekoľkokrát vystúpila v Čajkovského koncertnej sieni v Moskve a taktiež vystupovala s talianským orchestrom „Philharmonic of Turin“, s fínskym orchestrom „Philharmonic of Oulu“, s kubánskym orchestrom „Havana Philharmonic“ alebo s ruským orchestrom „Philharmonic of Moscow“.

Anabel má za sebou nahrávanie pre svetovú značku klasickej hudby „Naxos Records“ a jej prvé CD bolo vybrané ako časť hudobného programu pre medzikontinentálne lety leteckou spoločnosťou „British Airways“. Anabel hráva na strunách „Cantiga Blue“ značky Savarez a podobne ako Marco Tamayo používa gitaru z Austrálie od Simona Martyho. Je čestnou občiankou mesta Solero v Taliansku.

Prihlásenie