Študovala na Štátnom konzervatóriu a Vysokej škole múzických umení v Bratislave (bakalársky diplom). Magisterský diplom získala roku 2001 v Kanade na Université Laval v Quebecu pod vedením špičkového gitaristu Alvara Pierriho. U toho istého profesora sa v rokoch 2002 – 2003 zdokonaľovala v interpretačnom umení v rámci postgraduálneho štúdia na Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni.

Získala najvyššie ocenenia na gitarových súťažiach na Slovensku, ako aj vo Viedni, Kutnej Hore a nemeckom Weikershei.

Vystúpila ako sólistka pod taktovkou renomovaných dirigentov s viacerými známymi hudobnými telesami, ako sú Jerusalem Symphony Orchestra, Brandenburgisches Staatsorchester, Orchestra Fondazione Arena di Verona, Orchestra Sinfonica di Roma, Orquesta Filarmónica de Bogotá, Universal Philharmonic Orchestra South Korea, Virtuosi di Praga, Talichov komorný orchester, Virtuosi Pragenses, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Filharmónia Bohuslava Martinů, Severočeská filharmónia, komorný orchester Cappella Istropolitana, Štátny komorný orchester Žilina, komorný orchester Classical Music Maniacs, Zemlinského kvarteto, Stamicovo kvarteto, Slovenské kvarteto a ďalšie.

Predstavila sa vznámych koncertných sálach ako napríklad v pražskom Rudolfine, berlínskom Konzerthause, veronskom Teatro Filarmonico, rímskom Auditorium Conciliazione, kórejskom Seongnam Art Center a ďalších.

Koncertovala nielen na Slovensku, ale aj v mnohých štátoch Európy, v Južnej Amerike, Ázii a v Kanade. Intenzívne sa venuje komornej hre v rozličných zoskupeniach s poprednými slovenskými, českými a maďarskými umelcami.

Nahráva pre Slovenský rozhlas, PragaDigitals (Francúzsko) a Pavlík Records (Slovensko). Je iniciátorkou a umeleckou riaditeľkou medzinárodného hudobného festivalu Bratislavská komorná gitara, založeného roku 2005.

Pedagogicky pôsobila na Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni. Hrá na nástroji od svetoznámeho nemeckého majstra Gernota Wagnera.

Prihlásenie