Hru na gitare začal študovať na Ľudovej škole umenia v Banskej Bystrici (Jozef Štrupel), v štúdiách pokračoval na Konzervatóriu v Žiline (Dušan Lehotský) a na VŠMU v Bratislave (Prof. Jozef Zsapka). Už počas štúdií získal viacero ocenení na domácich a medzinárodných gitarových súťažiach (súťaž študentov konzervatórií, Laurát Medzinárodného bienále gitarovej súťaže Kutná Hora, 1. miesto na Festival Internationale della Chitarra vo Fiuggi). Interpretačné schopnosti si zdokonaľoval na majstrovských kurzoch u významných osobností klasickej gitary – Costas Cotsiolis, John Duarte, Luise Walker, Konrad Ragossnig, Jorgos Panetsos a iní.

Miloš Slobodník sa venuje sólistickej a komornej hre. Ako sólista vystúpil na Medzinárodnom festivale J.K. Mertza v Bratislave, na medzinárodnom festivale Cithara aediculae v Nitre, medzinárodných festivaloch v Mikulove, Banskej Štiavnici a Budimíri. Okrem domácich pódií koncertoval v Rakúsku, Českej republike, Maďarsku, Poľsku, Nemecku, Taliansku. So súborom Bratislavské gitarové kvarteto sa popri domácom účinkovaní na významných festivaloch, napr. Bratislavské hudobné slávnosti, festival súčasnej hudby Melos-Étos, Medzinárodný gitarový festival J.K. Mertza, Cithara Aediculae a iné), pravidelnom účinkovaní na koncertoch a koncertných cykloch, predstavil aj na medzinárodných festivaloch v Českej republike, Rakúsku, Maďarsku, Nemecku, Taliansku, Grécku, Srbsku a Severnom Írsku. Ako sólista i komorný hráč spolupracoval s orchestrami na Slovensku (ŠKO Žilina, Capella Istropolitana) a realizoval viacero nahrávok pre rozhlas a televíziu. Vyučuje hru na gitare na Konzervatóriu v Bratislave.

„Miloš Slobodník je všestranne zameraný gitarista. V jeho hre dominuje vysoký stupeň prirodzenej muzikality, umocnenej vycibrenou tónovou kultúrou, zmysel pre rytmus a bezpečná technická výbava.“ (Slovník slovenského koncertného umenia II., Hudobné centrum, Bratislava 2004, s. 141-142.)

Prihlásenie