Susana Prieto sa narodila v španielskom meste Santander v roku 1975. Študovala pod vedením Josého Luísa Fernandéza a Margarity Escarpy na konzervatóriu v Gijóne (Asturias), kde ukončila štúdiá s vyznamenaním. V hudobnom vzdelaní pokračovala na Kráľovskom konzervatóriu v Madride u Manuela Estevéza. Neskôr absolvovala postgraduálne štúdium u Zorana Dukića na Kráľovskom konzervatóriu v Haagu (Holandsko) a magisterské štúdium na Vysokej hudobnej škole Felixa Mendelssohna Bartholdyho v Lipsku (Nemecko) u Carla Marchioneho, v oboch prípadoch s najlepšími výsledkami. Taktiež študovala komornú hru na Vysokej hudobnej škole Hannsa Eislera v Berlíne (Nemecko) u Eugenie Kanthou.
Zúčastnila sa mnohých majstrovských kurzov u lektorov ako David Russell, Costas Cotsiolis, Manuel Barrueco, Joaquín Clerch, Hopkison Smith, Sergio a Odair Assadovci, Gerrardo Arriaga a ďalší.
Bola držiteľkou štipendií niekoľkých nadácií: Alvargonzález Foundation, Segundo Gil Dávila Foundation, Alexander von Humboldt Foundation a NaFöG Stipendium.
Je držiteľkou týchto ocenení:
– druhé miesto na International Guitar Competition of Canarias (Španielsko, 1996)
– prvé miesto na International Guitar Competition of Volos (Grécko, 1997)
– prvé miesto na National Music Competition of Yamaha-Hazen (Španielsko, 1998)
– prvé miesto na International Guitar Competition of Comillas (Španielsko, 1997)
– druhé miesto na Young Musicians Competition (Španielsko, 1998)
Susana koncertovala v mnohých krajinách, ako Španielsko, Japonsko, Rakúsko, Nemecko, Taliansko, Grécko…

Prihlásenie