Gitarové duo Siempre Nuevo bolo založené v októbri 2007 dvoma vynikajúcimi českými gitaristami Matejem Fremlom (1982) a Patrickom Vacíkom (1984). V tomto období obidvaja študovali na Hochschule fur Musik FRANZ LISZT v nemeckom Weimaru. Kde dostavali svoje prvé hodiny komornej hudby u prof.Thomasa Muller-Peringa a prof. Mathisa Christopha.
Teraz študujú vo Weimare najvyššie dosiahnutelné štúdium Aufbau B, ako gitarové duo v odbore komorná hudba u prof. Thomasa Mullera-Peringa.

V máji 2008 duo vyhralo svoju prvú medzinárodnú súťaž v talianskom Gorizii. Ihneď po tom boli pozvaný na hudobný festival Summer Musik Festival do talianskeho Grada. Nasledovala rada koncertov a to ako v Čechách (gitarový festival Zruč nad Sázavou, Kolín ,Český Tešín.atd.), tak i v Nemecku( Hof, Weimar , gitarový festival Friedrichsrode, hudobný festival Cuxhaven) a Taliansku (Gonza,Grado).

Duo Siempre Nuevo interpretuje nielen originálne skladby pre gitarové dua, ale i rôzne transkripcie – vlastné a iných autorov. Jeho repertoár obsahuje starú i modernú hudbu, od baroka až po súčasných skladateľov. Pri snahe o dobovú interpretáciu využíva historické nástroje, čo dodáva skladbám z oblasti starej, ale hlavne romantickej hudby nečakane autentický a zaujímavý zvuk. Táto všestranná a naviac veľmi svieža a výrazná interpretácia bola veľakrát kladne ocenená nielen publikom, ale taktiež hudobnými kritikmi.

Prihlásenie