Narodil sa v roku 1982 v Teplicích. Gitare sa začal venovať vo svojich 8 rokoch u svojho otca Jiřího Fremla na ZUŠ Zruč nad Sázavou. V rokoch 1996-2002 navštevoval Gymnázium Jána Nerudy s hudobným zameraním v Prahe, v triede Václava Kučery a neskôr konzervatórium v Pardubiciach, kde absolvoval u Petra Saidla. V akademickom roku 2007/2008 sa zúčastnil stáži na Hochschule für Musik Franz Liszt v nemeckom Weimare v triede Prof. Thomasa Müller –Peringa. V roku 2009 ukončil magisterské štúdium na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne v triede Prof. Martina Myslivečka a Doc.Vladislava Bláhu, ArtD. Doktoranské štúdium absolvoval v roku 2012 pod vedením Prof. Barbary Willi, PhD. V súčasnosti študuje program Aufbau B – komorná hudba (Duo Siempre Nuevo) na Hochschule für Musik Franz Liszt vo Weimare u Prof. Thomasa Müller –Peringa.

Počas svojho hudobného života sa zúčastnil mnohých medzinárodných súťaží, kde získal veľa významných ocenení („Medzinárodné gitarové bienále Kutná Hora“, „Guitar Art Festival „-Belehrad, „John Duarte Competition“-Rust, „Concorso Mercatali“-Gorizia, Guitar Competition J.K.Mertz“-Bratislava, „Split Guitar Festival“-Split a dalšie).

Mgr.art. Matej Freml, PhD. vyučuje na ZUŠ Zruč nad Sázavou a od roku 2012 aj na Janáčkovej akadémií múzických umení v Brne.

Prihlásenie