Španielska gitaristka Susana Prieto a grécky gitarista Alexis Muzurakis debutovali ako Duo Melis v roku 1999 na medzinárodnom gitarovom festivale v gréckom meste Volos. Od tých čias vystupovali v tak prestížnych sálach ako Berlin Philharmonie, Concertgebouw v Amsterdame, Tchaikovsky Hall v Moskve, Megaron v Aténach a Merkin Concert Hall v New Yorku. Dopyt po ich koncertoch a osobných hodinách od medzinárodných gitarových festivalov a prestížnych koncertných šnúrach v Európe a USA je skutočne veľký.
Vyhrali množstvo cien ako individuálne, tak aj spolu. Ako duo v roku 1999 vyhrali svoju prvú cenu na medzinárodnej gitarovej duo súťaži v nemeckom Frechene. O rok neskôr zase vo francúzskom Montelimar a tiež v Taliansku na 21. ročníku národnej gitarovej duo súťaže Maura Giulianiho. V tej istej kategórii o rok na to obdržali cenu v nemeckom Leipzigu a v Paríži. Po tom, čo obdržali cenu Citta di Verona v Taliansku, v roku 2003 nahrali svoj prvý album. V roku 2005 sa dostali na kásting Yehudi Menuhin Society Live Music Now, ktorý bol pre nich úspešný.
Duo Melis spolupracovali so symfóniami ako Berliner Symphoniker, Neubrandenburger Philharmonie, Bayerische Kammerphilharmonie, Radio Orchestra of Bucharest a National Orchestra of Thessaloniki, vedený Leom Brouwerom. Ich široký repertoár začína v barokovej hudbe až po hudbu A. Piazzolu, A. Ginastera a Lea Brouwera. Tiež obsahuje koncert pre dve gitary od Rodriga, Castelnuovo-Tedesca a Vivaldiho, ako aj novo skomponovaný koncert od Mareka Pasieczneho venovaný pre Duo Melis.
Ich nedávne vystúpenia na severe USA sa objavili na miestach ako Guitar Foundation of Americas Annual Convention a recitáloch v mestách ako Chicago, St. Louis, Austin, Scranton, College Station, Houston, Brownsville a Detroit. Tiež sa dvakrát zúčastnili na koncertoch OMNI v San Franciscu a na Cleveland Classical Guitar Weekend. Boli hosťami na Bethlehem Guitar Festival v Pennsylvánii. V Európe predstavili svoje prednesy v Taliansku, Grécku, Nemecku, Poľsku, Rusku, Španielsku, Rumunsku, Holandsku, Česku, Rakúsku, Nórsku, Švédsku a Francúzsku. Po ich vystúpení na GFA Convention v roku 2008 Mark Switzer pre Soundboard napísal :
,,Vystúpenie Dua Melis bolo jedno z mojich najobľúbenejších z celej konferencie. Ich hra bola technicky výborná, muzikálne presvedčivá a demonštrovaná fantastickým súborom.”
Susana a Alexis študovali v Španielsku a Grécku. Pokračovali v štúdiu ako duo a ako sólisti na Koninklijk Conservatorium v holandskom Haagu, konzervatóriu Felixa M. Bartholdyho v Leipzigu a na konzervatóriu Hannsa Eislera v Berlíne.
Od roku 2006 Alexis a Susana učia na národnom konzervatóriu vo francúzskom Štrasburgu.

Prihlásenie