Vybubnoval som sa na tento svet roku 1984 v krásnom meste Prešov na východnom Slovensku. Vyrastal som spolu s mladšími bratmi a tvorili sme súrodenecké trio: Stanislav, Rastislav, Branislav. Otec Peter nás už od útleho detstva viedol k hudbe. Vďaka nemu som sa naučil vnímať a počúvať, byť trpezlivý a zotrvať v tom, čo milujem. Hudbu a bubnovanie.

Ako 4-ročnému mi priniesol z Východného Nemecka malý elektronický klavír, ktorý odštartoval moju muzikantskú budúcnosť. O rok neskôr ma otec prihlásil do ZUŠ-ky v Prešove, kde som sa učil hrať na akordeóne a klavíri. Za bicie som si však sadol prvýkrát až ako 8-ročný na hodine u pána riaditeľa Jaroslava Doležala. Uchvátilo ma to tak veľmi, že sa bubnovanie stalo mojim zmyslom života. Prvé angažmá na účinkovanie prišli v dychovom a tanečnom orchestri pri spomínanej ZUŠ, s ktorým sme vystupovali okrem Slovenska aj v Maďarsku, Francúzsku, Taliansku a Tunise.

Nuda. Názov mojej prvej kapely, ktorú som založil spolu s Kamilom Filkom v roku 1998. Viktor Špak (gitara), Braňo Goga (basgitara) a Stano Čorej (gitara) doplnili komplet zostavu. Bratom Táslerovcom sa podarilo sprostredkovať prvý kontakt s vydavateľstvom Universal, ktoré nám prisľúbilo nahrávanie dvoch pesničiek, z ktorých jedna bola nasadená ako prvý singel. Po jeho úspechu nám bola ponúknutá exkluzívna zmluva na nahrávanie debutového albumu Nuda!. Koncertovali sme a skladby z albumu sa s úspechom hrávali v rádiách a televízii. Tri z nich sa umiestnili v Top 10 najhranejších skladieb a pieseň “Káva”, ktorú som naspieval bola dokonca na prvej priečke Top 100 najhranejších skladieb v slovenských rádiách. Singel “Neviem čo mám povedať” bol našim posledným počinom. Koncom roka 2001 sa kapela kvôli nezhodám rozpadla.

Po hudobnej a základnej škole prišlo ďalšie štúdium na SPŠE (Stredná priemyselná škola elektrotechnická) v Prešove. Elektrikár zo mňa síce nie je, ale školu som po štyroch rokoch úspešne ukončil maturitnou skúškou v roku 2002. Ešte v tom roku som nastúpil na štátne konzervatórium v Bratislave. Na štúdium bicích ma však zatiaľ neprijali, lebo som v deň prijímačiek vraj “nemal” rytmus a ponúkli mi študovať hru na trombóne.

Kariéra trombonistu padla po roku do zabudnutia a po opakovaných, už úspešných prijímacích skúškach som začal študovať bicie nástroje. Optimizmus, chuť a pracovitosť mi priniesli výsledky aj na celoslovenskej súťaži konzervatórií v Banskej Bystrici. Získal som dve 1. miesta v kategorii “Melodické bicie nástroje” a “Hra na bicej súprave”, vďaka tomu ma napokon vyhlásili za absolutného víťaza súťaže. V júni 2009 som úspešne ukončil konzervatórium s titulom DiS.art.

“Byť v správnom čase na správnom mieste” – motto, ktorým sa riadim. Vážim si každú ponuku na spoluprácu, ktorú som dostal a dostanem. Za svoje aktívne hráčske obdobie som mal česť spolupracovať s vynikajúcimi interpretmi, kapelami, divadlami a taktiež na rôznych hudobných projektoch, či už koncertne alebo štúdiovo:

Anastasis, Anka Repková, Atak, Andrea Zimányiová, Babylon, Back2Back, Barbara Dubinová, Barbora Švidraňová, Bloom, Bon Bon Trio, Bystrík, Candle Orchester, Cinnamon, CoverBreakers, Coriolan Trio, Cosmetica, CountryFied, Divadlo Haaf, Dominika Mirgová, Elánia, Egreš, Estradin, Eva Márová, Foajé, Funkastic, Harvestri, Hevi Dubi Komiks Band, Goldies, IgiTot, Ivana Regešová, Imt Smile, Iné Kafe, Ivan Mihok, Janais, Jana Kirschner, Joy5, Jozef Barina, Juraj Burian, Juraj Kupec, Kabaret Neprebudených, Kamil Mikulčík, Kamil Žiška, Karol Borik Band, Katarína Feldeková, Katarína Knechtová, Katarína Ščevlíková, Košpinoko, Laura Lucie Revival Band, Lokálna kapela, Lucia Olešová, Lucie Bíla, Ľubica Čekovská, Maca a Kapela roka, Majk Spirit, Mamalusta, Margot, Mária Čírová, Marián Čekovský, Marián Lucký, Marián Greksa, Marián Varga, Martin Chrobák, Martin Mintál, Markéta Pouličková, Michal Balla Quartet, Mimicry, Miro Jaroš, Mirka Partlová, New Country, Noisewood, Nuda, O.B.D., O5&Radeček, OOOPS!, Orchester Andante, Otto Kollmann, Party Beat, Peter Cmorik, ProRock, P.S., Radošinské naivné divadlo, Replay Band, Retroaction, Richard Müller, RocKids, Salamander, Satisfaction, Sitra Achra, Slovenské národné divadlo, Smola a hrušky, Stano Lauro, Stay Tuned, Starmania, Stereo, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, The Classical Music Maniacs, The Susie Haas Band, Tomáš Bezdeda, Tomáš Rédey, Túlavé divadlo, Tuzex Band, Vanda, Vašo Patejdl, Why Not, Zuzana Suchánková

Prihlásenie