Bartosz Życzyński je riaditeľ orchestra, koncertný majster, sólista, komorný hudobník a učiteľ. Vyštudoval na Hudobnej akadémii v meste Bydgoszcz (Poľsko) pod vedením Vadima Brodskiho, potom pokračoval v štúdiu hry na husliach v triede Louisa-Denisa Otta na Hudobnej akadémii v Monaku a v triede Danuty Głowackej – Pitet na konzervatóriu v Nice (Francúzsko). Svoje zručnosti v hre na husliach rozvíjal na interpretačných kurzoch v meste Łańcut (Poľsko), na Univerzite Lynn (USA), na Hudobnej akadémii v Monaku (BSI diplom), na konzervatóriu v Nice, na Akadémii Chigiana v meste Sienna (Taliansko) a na Festivale Aix-en-Provence (francúzsky orchester „Jeunes de la Mediterranee“ v spolupráci s hudobníkmi z Londýnskeho symfonického orchestra). Bart nadobudol svoje vzdelanie pod drobnohľadom vynikajúcich profesorov ako Renaud Capucon, Zachar Bron, Marina Jaszwili, Arianne Matheus, Piotr Janowski, Krzysztof Michalik, Zbigniew Szlezer, Ewa Szubra – Jargon a Sergin Schwartz. Spolupracoval s Baltským orchesterom Neopolis, Inštrumentálnym orchestrom v Nice a s Komorným orchestrom v Lausanne (Švajčiarsko). Bart vystupoval vo veľkolepých halách v Turíne (Teatro Regio), v Miláne (La Scala), v Monaku (Auditorium Rainer III) a veľa ďalších.

Pracoval ako orchestrálny hudobník v orchestri „des Alpes de la mer” (2011-2013), v orchestri v Nice („Opera de Nice”, 2012-2014) a vo Filharmonickom orchestri v meste Gorzów (Poľsko, 2014-2017).

Bart taktiež vyhral niekoľko cien a ocenení na medzinárodných husľových súťažiach. Ako sólista hral s orchestrami: Symfonický orchester v Miami, Filharmonický orchester Monte Carlo a Akadémia hudobného symfonického orchestra Bydgoszcz. Bartosz Życzyński je aktívnym pedagógom, prezidentom umeleckej asociácie a zároveň zakladateľom a koncertným majstrom v Symfonickom orchestri Karpatia. Bart hrá na husliach ktoré vyrobil známy Jean Baptiste Vuillaume v roku 1850.

Prihlásenie