Stephanie Jones je svetovo uznávaná sólistka a interpretka komornej hudby, ktorá sa špecializuje na klasickú gitaru. Jej detstvo rezonovalo zvukom hudby už od útleho veku. Hrala na mnohých nástrojoch, najskôr na klavíri, cez husle, violu, saxofón a flautu. Oslovila ju však najmä gitara s podmanivou škálou zvukov a veľkou všestrannosťou, ktorá sa rýchlo stala jej prvou láskou.

Stephanie získala bakalársky titul s vyznamenaním prvej triedy na Austrálskej národnej univerzite pod vedením Tima Kaina a Minh le Hoanga, ako aj magisterský titul na Hudobnej univerzite Franza Liszta vo Weimare u prof. Thomasa Müllera-Peringa. V súčasnosti žije v Nemecku a teraz študuje Konzertexamen.

Stephanie vystupuje na viacerých turné a festivaloch po celom svete. Vydala aj tri sólové albumy: “Open Sky” (2020), “Colours of Spain” (2015),  “Bach, the Fly, and the Microphone” (2009). Je tiež členkou uznávaného Weimarského gitarového kvarteta, ktoré v roku 2019 vydalo svoj debutový album.

Získala tiež množstvo ocenení v prestížnych súťažiach, vrátane prvej ceny na gitarovej súťaži Hannabach, medzinárodnom gitarovom festivale v Uppsale a súťaži Fine Music Network Young „Virtuoso of the Year“.

Stephanie sa s nadšením delí o svoju hudbu a je uznávanou inovatívnou umelkyňou.

Hrá na gitaru z roku 2012 od perthského luthiera Paula Sheridana, na crossover gitaru z roku 2020 od Daniela Zucaliho a na gitaru Altamira.

Prihlásenie