Gitarové duo KM debutovalo v roku 2005 koncertom Concierto Madrigal od Joaquína Rodriga pre 2 gitary a orchester. Odvtedy Katrin Klingeberg a Sebastián Montes koncertovali v mnohých krajinách Európy, Južnej Ameriky, USA, v Číne a Japonsku. Získali mnoho popredných ocenení na súťažiach svetového formátu a aktuálne patria medzi najuznávanejšie gitarové duá na medzinárodnej gitarovej scéne.

V rokoch 2008 až 2012 Katrin Klingeberg a Sebastián Montes absolvovali magisterské štúdium komornej hudby, po ktorom úspešne zložili aj koncertnú skúšku pod vedením renomovaného gitarového dua Kaltchev v Stuttgarte. V roku 2010 vydali debutové CD pod názvom Guitar Duo KM – RECITAL. Neskôr, v roku 2013, vyšlo aj druhé CD pod španielskym názvom Gracias a la vida, ktoré má latinskoamerický repertoár.

Ešte pred samotným ukončením štúdia bol Sebastián vymenovaný za profesora na  Universidad Católica v Santiagu de Chile. Práve preto sa spolu s Katrin v apríli 2012 presťahovali do Čile, kde pôsobili štyri roky. Po tom, ako sa im v roku 2016 narodila dcéra, sa rozhodli vrátiť späť do Nemecka, kde Katrin vyučuje na hudobnej akadémii v Stuttgarte a Sebastián pôsobí ako profesor na hudobných akadémiách v Saarbrückene a Norimbergu. Okrem pedagogickej činnosti a koncertných vystúpení sú obaja umeleckými riaditeľmi medzinárodných gitarových festivalov – Nürtingen International Guitar Festival a Reutlinger Gitarrennacht.

Prihlásenie