Farebné, výrazné a prirodzené – všetky atribúty, ktoré charakterizujú hru na gitare Katrin Klingeberg, ktorá navštívila svoju prvú lekciu gitary vo veku šiestich rokov. Ako sólistka a členka rôznych komorných telies účinkovala v mnohých krajinách Európy, Južnej Ameriky, USA a v Japonsku.

Ešte počas školy začala študovať na Vysokej škole múzických umení v nemeckom Stuttgarte. V štúdiu pokračovala na hudobných univerzitách v Hannoveri, Luzerne a Weimare, naposledy ako študentka prof. Thomasa Müllera-Peringa na Konzervatóriu Franza Liszta vo Weimare. Súčasne s čílskym gitaristom Sebastiánom Montesom, jej partnerom v Klingeberg-Montes Guitar Duo, absolvovali magisterské štúdium, po ktorom nasledovala koncertná skúška z komornej hudby pod vedením renomovaného gitarového dua Kaltchev na VŠMU v Stuttgarte.

Katrin Klingeberg a Sebastián Montes odohrali svoj prvý spoločný koncert v roku 2004. Duo Klingeberg-Montes debutovalo s orchestrom v roku 2005 interpretáciou Concierto Madrigal od Joaquína Rodriga. Odvtedy získali množstvo prvých cien na medzinárodných súťažiach a teraz sú jedným z najuznávanejších gitarových zoskupení na medzinárodnej gitarovej scéne. Okrem koncertovania je Katrin Klingeberg často pozývaná na majstrovské kurzy, aj ako členka poroty na medzinárodných festivaloch a súťažiach.

V roku 2008 nahrala svoje sólové CD Recitál Español: Päť storočí španielskej gitarovej hudby a v roku 2010 vydali ako duo debutové CD pod názvom Guitar Duo KM – RECITAL.

V roku 2012 sa Katrin Klingeberg a Sebastián Montes presťahovali do Santiaga de Chile. Do Európy sa vracajú niekoľkokrát do roka, aby si udržali silné zastúpenie v koncertnom svete.

Prihlásenie