Sebastián Montes začal študovať klasickú gitaru u svojho otca. V pätnástich rokoch začal študovať klasickú gitaru na Katedre umenia na Univerzite v Čile pod vedením prof. Luisa Orlandiniho. Licenciát z hudby ukončil v roku 2003 s maximálnym vyznamenaním.

Počas tohto obdobia už vystupoval vo veľkých koncertných sálach po celom rodnom Čile. Ako sólista, v duu s Luisom Orlandinim a ako člen Cuarteto de Guitarras de Chile bol pozvaný koncertovať na najvýznamnejšie festivaly v Strednej a Južnej Amerike a Európe. Okrem toho vystupoval s najprestížnejšími orchestrami Južnej Ameriky.

Štipendium D.A.A.D (nemecká akademická výmenná služba) mu umožnilo pokračovať v postgraduálnom štúdiu v Nemecku na hannoverskej hudobnej univerzite, kde získal s vyznamenaním diplom sólistu.

V roku 2004 sa pripojil k nemeckej gitaristke Katrin Klingeberg v duu a spoločne ukončili magisterské štúdium, po ktorom nasledovala koncertná skúška z komornej hudby pod vedením renomovaného gitarového dua Kaltchev na Akadémii múzických umení v Stuttgarte. Odvtedy získali množstvo prvých cien na medzinárodných súťažiach a KM Guitar Duo je teraz jedným z najuznávanejších gitarových duí na medzinárodnej gitarovej scéne.

V decembri 2006 nahral svoje prvé sólové CD s názvom Variaciones para Guitarra (Variácie pre gitaru) s dielami Dowlanda, Weissa, Sora, Rodriga a Brittena av roku 2010 vyšlo Duos CD Recital.

Jeho koncertná kariéra ho previedla po celej Európe, Južnej a Strednej Amerike, Japonsku a USA. V apríli 2012 ho Universidad Católica v Santiagu de Chile vymenovala za profesora, a tak sa Sebastián a Katrin presťahovali do Čile, ale do Európy sa vracajú niekoľkokrát do roka, aby si udržali silnú prítomnosť v koncertnom svete.

Prihlásenie